Via Tribunali on Suomen 42. paras ravintola ja pizzerioiden 1.

Samalla tehtiin historiaa, koska 50 parhaan joukossa ei ole aiemmin ollut pizzeriaa.

Suomessa on 13 473 ravintolaa MaRa Ry:n mukaan.

Me ollaan sijalla 42. ja pizzerioista se numero 1.

Huh!

Myös tänä vuonna 50 Parasta Ravintolaa -lista on ihan oikeutetusti täynnä fine dining-ravintoloita, mutta mutta… Sieltä löytyy tasan yksi pizzeria, ja se olemme me! Itseasiassa koko listalla ei ole koskaan ollut pizzeriaa ennen meitä, joten sijoittuminen ”viiden ruokalajin menujen” joukkoon on todella kova suoritus.

Kiitos siitä kuuluu asiakkaillemme. Voi kuulostaa kliseeltä, mutta näin se on. Kun tulet syömään, niin tiedämme, että odotat paljon enemmän kuin tavallista pizzaa. Moni tulee syömään kaverin suositusten ansiosta, koska Tribunalista saa kuulemma Suomen parasta pizzaa. Tuollaiset asiat motivoivat meitä aivan valtavasti tekemään jokaisesta pizzasta niin hyvän kuin vain pystymme.

Viimeistään nyt autenttinen napolilainen pizza on lähtemätön osa suomalaista ravintolakulttuuria. Ja ihan oikeutetusti! Iso kiitos makuaistillesi.

Tässä suora lainaus ravintolamme kuvauksesta Viiden Tähden sivuilta.

Lue koko juttu täältä

Helsingin keskustan Torikortteleissa sijaitseva satapaikkainen Via Tribunali palautti uskon hyvään pizzaan herkuttelijoillekin, jotka olivat jo luopuneet pizzasta. Avaus laukaisi napolilaisen pizzan vyöryn Suomeen. Taustalla vaikuttavat sekä Son of the Punch -cocktailkollektiivin sekä toisen polven pizza-osaajia. Siksi pizzeriassa on myös cocktailbaari, joka ilahduttaa pöytiin jonottajia, sillä pöytävarauksia ei oteta.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

 

Napolilainen pizza käy kääntymässä minuutin avotuliuunissa, jossa on kuuma kuin helvetissä (450 astetta). Taikinaa on nostatettu 20 tuntia ja tuloksena on ohut ja pehmeähkö pohja, jossa on sitkoa, ja reunoissa on pehmeänkuohkeaa leipämäisyyttä. Täytteiden lukumäärällä ei keulita, joka korostaa laatua. Maut ovat voimakkaita ja balanssissa.

“Helsingissä luotetaan liikaa hienoon etikettiin sen selvittämiseksi, mikä tekee ravintolasta hienon, ja unohdetaan, mikä on ravintolan tarkoitus: se on paikka tavata ystäviä ja viettää hauska hetki herkullisten ruokien ja juomien kera. Täällä on loistava, autenttinen pizza ja tinkimättömät raaka-aineet.”

Kiitos juuri sinulle! Ja tervetuloa pizzalle.

Kurkkaa menumme täältä.