33. paras pizzaketju maailmassa

Italialainen Top 50 Pizza guide on valinnut Via Tribunalin 33. parhaaksi pizzaketjuksi maailmassa

Via Tribunali valittiin 33. parhaaksi pizzaketjuksi maailmassa. Tunnustus on peräisin arvostetulta italialaiselta Top 50 Pizza Guidelta, jonka vuosittainen palkintogaala järjestettiin Napolissa 23.11.2023. Via Tribunali on ensimmäinen pohjoismaalainen pizzeria joka on yltänyt 50 parhaan joukkoon – ja on nyt myös palkittu jo toistamiseen.

Via Tribunali valittiin jälleen maailman parhaiden pizzaketjujen joukkoon. Pizzeria palkittiin kategoriassa 50 Top Worlds Artisan Pizza Chains, jota pidetään koko kilpailun arvostetuimpana ja kiinnostavimpana, ja kyseisen kategorian palkinnot jaetaankin vuosittain viimeisenä. 

Top 50 Pizza Guide arvioi vuosittain pizza-alan toimijoita ympäri maailman ja tekee valintansa pizzan laadun ja valmistustavan, palvelun, miljöön sekä juomien pohjalta. Via Tribunalinkin toiminnassa näkyvä raaka-aineiden käyttö sesonkien tai paikallisuuden mukaan on myös arvioinneissa mukana. 

“Napolilaiseen tapaan runsas, pehmeä pohja, klassiset täytteet sekä 45o-asteinen uuni – erityinen keskittyminen nimenomaan aitoon, napolilaiseen pizzaan ” Tuomarit luonnehtivat Via Tribunalia.

Tunnustus jatkuvalle kasvulle ja vuosien työlle

”Me ollaan tehty hommia alusta asti meidän omalla tyylillä, pysyen kuitenkin napolilaisen pizzan traditioille uskollisina. Ihan mieletöntä, että sydämellä tehty, kova työ saa jo toistamiseen tällaisen tunnustuksen”, tuumii toimitusjohtaja ja yksi Via Tribunalin perustajista Antti Kuitunen heti palkinnon vastaanottamisen jälkeen. 

Via Tribunalin tarina alkoi vuonna 2017 Helsingin Sofiankadulta ja ravintoloita on tällä hetkellä Helsingin viiden lokaation lisäksi Turussa, Pirkkalassa ja Kolarissa. Laajentumista myös haetaan jatkuvasti ja tällä hetkellä liiketilaa uudelle ravintolalle etsitään Tampereelta. 

On todella siistiä nähdä kuinka kiinnostus napolilaista pizzaa kohtaan vain kasvaa Suomessa ja meidän uudet aluevaltaukset otetaan ilolla vastaan. Tästä on hienoa jatkaa eteenpäin!” Kuitunen kiittelee.

Lue lisää kilpailusta ja tuomarien kommentit täältä!