Toscanalainen viini X Napolilainen pizza

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapankirsikkainen, marjainen, mausteinen...

Ei, nyt ei puhuta pizzasta, vaan uudesta nimikkoviinistämme Pizzeria Via Tribunalista! 🍷

Napolilaisen pizzan ja italialaisen viinin liitto on pyhä. Istuimme alas yhdessä viinituottajaystäviemme kanssa pohtiaksemme, millainen juoma sopisi parhaiten yhteen napolilaisen pizzan tarkkaan valittujen, tuoreiden raaka-aineiden kanssa kruunaten täydellisen pizzahetken. Pohdintamme lopputulos on nyt saatavilla Alkoista!

Punaviinimme on valmistettu Toscanan kumpuilevilla rinteillä kypsyneistä Sangiovese-, Malvasia- ja Canaiolo -rypäleistä. Takaamme, että viiniä siemaisemalla voit lähes kuulla mielessäsi napolilaisten katusoittajien sulosoinnut ja tuntea ihollasi Etelä-Euroopan ilta-auringon lempeästi lämmittävät säteet. 

Punaviinin kaveriksi sopii perinteisesti liharuoka. Kokeile esimerkiksi Con Salamea tai Diavolaa, joissa napolin salamin ja tulisen njuda salamin suolaisuus taittuvat viinin mehevän marjaisilla vivahteilla.

Jos suosit kasvisvaihtoehtoja, klassikoiden klassikko Margherita ei petä tässäkään tapauksessa. Tomaattikastike, fior di latte mozzarella ja basilika muodostavat mainion makuparin keskitäyteläisen ja mausteisen viinin kanssa.

Tule nauttimaan autenttisesta pizzaelämyksestä meille tai pidä pizzailta omassa olohuoneessa hankkimalla viini Alkosta ja Via Tribunalin pizzat Woltista.