by Via Tribunali AVPN Traditions

Tunnistat aidon napolilaisen pizzan AVPN-sertifikaatista, joka on napolilaisen pizzan kattojärjestön (AVPN, Associazione Verace Pizza Napoletana) tunnustus ensiluokkaisesta pizzasta.

Yhtä hyvää tai jopa parempaa kuin Napolissa

Pizzeria-via-tribunali-pizza-oven

Sertifikaatti myönnetään vain pizzerioille, joiden valmistama pizza on yhtä hyvää tai jopa parempaa kuin Napolissa. Iloksemme olemme yksi näistä paikoista.

Sertifikaatin saaminen ei ole itsestäänselvyys. Italian ulkopuolella sertifikaatin saaneita ravintoloita on vain noin 400. Jos vertaat määrää Michelin-ravintoloihin, joita on maailmassa yli 2600, niin napolilaisen pizzan sertifikaatit ovat huomattavasti harvemmassa.

Sertifikaatin saa vain, kun tietyt kriteerit täyttyvät. Kriteerit puolestaan pohjaavat neljään napolilaisen pizzan perusasiaan, jotka ovat:

1. napolilainen pizzauuni

2. tarkasti valitut täytteet ja raaka-aineet

3. kuohkea taikina

4. valmistusmenetelmä

Paras tapa kunnioittaa näitä 200-vuotisia perinteitä, on vaalia niitä mahdollisimman tarkasti. Sen me teemme seuraavalla tavalla.

AVPN – Traditions by Via Tribunali

24 h taikinan kohotus.

Taikinan kohotus on yksi tärkeimmistä vaiheista pizzan teossa. Pitkä kohotusaika lisää taikinan ilmavuutta ja mahdollistaa kaasujen sekä aromitaskujen muodostumisen. Ne tekevät pohjan mausta ja koostumuksesta herkullisen.

35 cm halkaisija.

Aito napolilainen pizza saa olla halkaisijaltaan maksimissaan n. 35 cm. Tällä varmistamme, että pizza kypsyy tasaisesti, täytteitä on sopiva määrä ympäri pizzaa ja että pizza säilyy sopivan ohuena.

450-asteinen uuni.

Kuuma uuni mahdollistaa lyhyen paistoajan, mikä luo pizzalle ominaisen maun ja koostumuksen. Napolilainen pizzauuni painaa pari tonnia ja se valmistetaan tarkkaan valituista materiaaleista, joiden ansiosta pizza kypsyy juuri täydellisesti niin pohjasta, reunoilta kuin keskeltäkin.

60–90 sekunnin paistoaika.

Lyhyen paistoajan ansiosta täytteet eivät kuivu, vaan ne pitävät tuoreet makunsa. Myös napolilaisen pizzan kuohkealle ja pehmeälle rakenteelle on olennaista, että paistoaika pysyy hyvin lyhyenä.

1–2 cm paksut reunat.

Paksujen reunojen tehtävä on tuoda kontrastia niin maultaan kuin tekstuuriltaan ohuelle ja makujen täyteiselle keskiosalle. Reunat ovat pilvimäisen pehmeät, hieman hiiltyneet ja ne antavat pizzalle kauniin ulkonäön. Paksut reunat syntyvät, kun pizza vaivataan käsin muotoonsa.

2,5 mm paksu pohja.

Ohut keskiosa varmistaa, ettei pizzasta tule liian taikinamainen ja raskas. Tällöin pohja ja täytteet luovat oikeanlaisen tasapainon keskenään. Pohjan on oltava ohut myös lyhyen paistoajan myötä, jotta se ehtii kypsyä juuri sopivasti.

Korkealaatuiset raaka-aineet sertifioiduilla tuottajilla.

Jotta kokonaisuus olisi täydellinen kuuluu napolilainen pizza tehdä tarkoin valituista raaka-aineista. Sekä pohjan ainekset että täytteet ovat tarkoin määriteltyjä, ja niitä yhdistellään harkitusti. Näin varmistetaan perinteitä kunnioittava sekä makunystyröitä hivelevä lopputulos.

”La pizzeria napoletana numero #1 in Finlandia”

– AVPN, Associazione Verace Pizza Napoletana

Tule maistamaan aitoa napolilaista pizzaa.

Näiden traditioiden myötä pääset maistamaan Via Tribunalissa pizzaa, joka on sertifioidusti yhtä hyvää tai jopa parempaa kuin Napolissa.

Jos haluat maistaa aitoa napolilaista pizzaa, niin tutustu täältä maukkaisiin menuihimme. Noudatamme tarkoin valittuja traditioita, jotta saat eteesi pizzan, jonka herkullisen maun muistat vielä vuosien kuluttua!

 

Pizzeria-via-tribunali-sofiankatu

Notizia - Via Tribunalin kuulumisia

Niin hyvää asiaa ja kuvaa pizzasta, että tämän uutiskirjeen tilaaminen voi johtaa kohtuuttoman suureen himoon napolilaista pizzaa kohtaan.

"*" näyttää pakolliset kentät